Olycka på Hammaröleden

Igår när min man skulle lämna kläder till vår dotter som sover över hos min mormor så hade det precis inträffat en olycka utanför mormors hus,  mormor hörde igår hade pojken råkat vingla ut mitt i vägen och bilen hade inte en chans att stanna. Dock inte första gången det inträffar hemska olyckor efter denna vägen ändå är det en 50 väg. Mycket irriterande refuger åt alla håll och ungdommarna tror att det är en racingbana och kör sicksak emellan refugerna. För ett par månader sen kördes en tjej ihäl ca 500m från platsen på bilden. Tack du idiot som ritade om hovlanda vägen! 

En 14-årig cyklist skadades i trafikolycka på Hovlandavägen på onsdagskvällen. Foto: Robin Sonesson

HAMMARÖ

En 14-årig cyklist skadades i en krock med en personbil på Hovlandavägen i Skoghall på onsdagskvällen.

Det var vid 20.10-tiden som SOS larmades om trafikolyckan. Polis, ambulans och räddningstjänst for till platsen och fick omhänderta en 14-årig pojke som skadats i olyckan.
Det var på onsdagskvällen ännu oklart exakt hur olyckan gått till.
- Men klart är att cyklisten ska ha kört in i sidan på bilen. Varför och exakt var vet jag ännu inte, berättade Morgan Connedal, vakthavande länspolisbefäl vid 21.45-tiden på onsdagskvällen.
Enligt polisen fördes 14-åringen fördes till Centralsjukhuset i Karlstad med benbrott.

Artikeln tagen ur tidningen (NWT)

Artikeln om den 18 åriga kvinna som omkom:


En 18-årig kvinna avled då en personbil voltade och for rakti ett träd på Hovlandavägen i Skoghall natten mot lördagen. Foto: Teddey Steen
HAMMARÖ

En 18-årig kvinna omkom i en bilolycka i Skoghall på natten mot lördagen.
- Föraren ska ha bromsat och då fått sladd och därefter tappat herraväldet över bilen som for av vägen, säger Torgny Scott vid kriminaljouren i Karlstad.

De var tre personer som färdades i bilen som for av Hovlandavägen vid 01-40-tiden på natten. Enligt polisen ska den 19-åriga kvinnliga föraren tappat kontrollen över bilen som for av vägen och voltat. Den 18-årig kvinnan som satt i baksätet ska ha avlidit omedelbart då bilen slog i ett träd.
Föraren och en 18-årig man i framsätet ska ha förts med ambulans till Centralsjukhuet i Karlstad för vård av lindriga skador.
Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Övriga artiklar (min mormors granne på bilden Sten Persson)

Sten Persson, som bor vid Hovlandavägen, har tillsammans med grannarna kämpat i flera år för en säkrare väg. Foto: Anders Hanson

SKOGHALL: De boende har kämpat för en säkrare väg i många år

- Vi har befarat att det skulle hända, säger Sten Persson som bor vid Hovlandavägen.
I åratal har han och hans grannar kämpat för en säkrare väg.
- Det är oerhört tragiskt att en ung människa fått sätta livet till på Hovlandavägen - igen.

Sten Persson betonar att han inte känner till några detaljer om olyckan som kostade en 19-årig kvinna livet.
- Jag har sett sladdspåren rakt över mötande körbana, bilen har flugit över ett dike och högt upp i ett träd. Jag vet inte vad det berodde på, om det var hastighet, sjukdom eller något tekniskt. Men vi som bor här har i många år befarat att det skulle hända något allvarligt på den här vägen.

Mångårig kamp
Sten Persson är pensionerad poliskommissarie.
- Det var väl därför grannarna redan år 2003 bad mig att föra deras talan gällande vägen.
Sedan dess har han på olika sätt, genom skrivelser, namninsamlingar och uppvaktningar, försökt förmå kommunledningen att åtgärda problemen på vägen som stryker utanför hans häck.
- Hovlandavägen är felaktigt utformad. Den inbjuder annars laglydiga människor att överträda gällande hastighetsbegränsningar. Vägens bredd, den särskilda gång- och cykelbanan och busshållsplatser växelvis på vardera sidan ger ett falskt intryck av att detta är en bred väg när det i själva verket är en villagata som går tio meter utanför våra köksfönster. Dessutom ökar trafikflödet hela tiden.
Vissa åtgärder har vidtagits.
- Ingenting har medfört en dämpning av trafikflödet eller hastigheterna Gång- och cykelbanan som normalt är något som ökar trafiksäkerheten har dessvärre lett till ännu högre hastigheter, eftersom den öppnat upp körbanan ännu mer för trafiken. När man byggt moderna trafikleder som Gunnarskärsleden för att avlasta Hovlandavägen har det blivit tvärtom, boende i fler områden väljer den här vägen in mot Karlstad. Utökningen av Bergvik och Ikea har också inneburit en ökad belastning.
Den södra ringled som en gång planerades i Karlstad skulle minska trycket på Hovlandavägen menar Sten Persson.
- Vi har lämnat massor av förslag till lösningar, men dessvärre inte fått något gehör från kommunledningen. Oron är stor i området, många är rädda för att få bilar in i trädgårdarna.
Det har hänt.
- Jag har själv fått in två bilar i trädgården i samband med trafikolyckor. Den ena gick genom häcken, rakt över ett äppelträd och rätt in i källartrappan. Det är flera här som haft liknande besök.
- Den värsta oron är naturligtvis att det ska hända fler tragiska olyckor, som den i helgen.


När  min mamma väntade mig för 26år sedan körde hennes kompis ihjäl sig lite längre ut på hovlandavägen så nu undrar man bara hur många fler olyckor dödsfall skall krävas för att bygga om denna osäkra vägen, snart är det min tur att låta barnen cykla till skolan på den vägen!

Kommentarer
Postat av: linda

ta bort dessa refuger som folk sixaxar mellan och smäll upp en j-la massa farthinder tror jag mer på faktist. måste träffas nåndag nu gumman

2008-08-28 @ 08:11:25
URL: http://lillan828.blogg.se/
Postat av: Tess

Min mosters bonusbarn var bästis med tjejen som dog!! Tragiskt..Kanske dags att agera!?



Men duu...jag kommer gärna och visar kläderna! Tjejernas är verkligen ursöta!! Man betalar på faktura 10 dagar efter man har fått hem kläderna så ingen kontantbetalning.

Du behöver inte känna panik att dra ihop 20 pers utan du väljer ju själv hur många som ska komma, jag kommer oavsett om det så bara är ett par gäster..

Fundera på saken för kläderna är helt klart värda att se...

2008-08-28 @ 09:41:54
URL: http://theresewihlner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0