RGRM-metoden Kurs med Ronnie Gardiner

God morgon, skönt att ha fått sovit ut i sin egen säng. Dag ett (Tisdag) i GBG vi kom fram med tåget kl 19:00 och gick till hotellet var och en fick sina rum, Senada och Mona skulle dela på ett rum och jag och Mattias fick ett varsitt, mitt och Mattias hade blivit uppgraderat så vi fick ett varsit dubbel rum, då blev man ju glatt överaskad hade en hel dubbelsäng för mig själv :D Dag nr 2 (Onsdag) Åkte iväg på kursen (RGRM-metoden) klicka på länken för er nyfikna. Kl 14 så hade det ringt 45 gånger från kommunen. Våra rum hade bara blivit bokade i 1 dygn så våra grejer hade dom packat ut....Grrrr arg blev jag. När vi kommer tillbaka på hotellet så skulle vi få ett nytt rum som dom hade fixat i ordning, i den gamla delen där det luktade gammal rökig bordell och såg så ut, fick gå i en trång hemsk korridor som var hur gammal som helst. Så det slutade med att Mona och Senada fick dela dubbelsängen och Mattias fick sova på en gammal snuskig soffa och jag i en tältsäng som mer liknade en hängmatta snacka om ont i ryggen!!! Dag nr 3 Torsdag intar plats på kursen har ont i benen av allt klappande från kl 9-17 dagen innan och idag fortsätter klappandet... Svårt att sitta stilla i 2 hela dagar benen vill ut och springa nu hehe. Det bästa var om föreläsningen av stroke som denna metoden mestadels inriktar sig till. Så nu ska jag och Mattias försöka göra något av detta till de boende på jobbet.

Lite fakta om RGRM


Det bästa med RGRM? Du får bättre KOORDINATION, KONCENTRATION och MOTIVATION!!

RGRM (The Ronnie Gardiner Rythm Method )  är skapad av den kände trummisen Ronnie Gardiner. Han har utgått från trumsetet och har på detta sätt skapat en unik sammansättning av "notsystem" både med bild- och ljudkoder och detta stimulerar hjärnan att hitta nya vägar efter en ny eller befintlig hjärnskada. Men RGRM passar alla!

Vem behöver RGRM?
RGRM togs från början fram för att hjälpa barn med koncetrationsvårigheter men provades senare inom strokevården med mycket goda resultat. Men även friska hjärnor behöver stimulans och RGRM fungerar även bra som ren friskvård.

RGRM stimulerar rörelseförmåga, minne, koncentration, koordination, uthållighet, social samvaro, rytmkänsla, läs & talförmåga, balans, självkännedom, fokus, timing, samspel, kreativitet & effektivitet. RGRM leker med rytm, musik och rörelse för att främja en harmoni av naturliga rörelsemönster i människans kropp och sinnen.

Hur går det till?
RGRM Metoden är multisensorisk, vilket innebär att den samspelar med de tre sinnena syn, hörsel och beröring. Den utövas med fördel i grupp där deltagarna praktiserar metoden sittande på en stol eller stående, beroende på den enskildes förmåga. Gruppen leds av en diplomerad instruktör/terapeut inom RGRM metoden med hjälp metodens unika notsystem. Notsystemet är kombinerat av kroppssymboler i rött och blått, med tillhörande ljudkoder och rörelser. Rörelserna utövas genom att händerna klappar på knäna och fötterna stampar i golvet utan behov av andra material än den egna kroppen. Notsystemet kan sättas samman i ett otal kombinationer för att stimulera olika delar av hjärnan.
Text hämtad från denna hemsida (*****)


Kommentarer
Postat av: anne

Vilken otur med hotellet,vad är det att erbjuda en gammal tältsäng!Jag förstår att du hade ryggont sen:( Det måste vara underbart att vara hemma igen,och få ova i sin egen säng:)Ha det så bra i helgen!

2008-09-19 @ 17:51:17
URL: http://www.metrobloggen.se/annehafker
Postat av: Tess

Nej, vilken flopp med hotellet..

Åhh, vad kul att du é hemma igen..jag har saknat dig



Kram

2008-09-19 @ 22:25:56
URL: http://theresewihlner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0